Ambea väjer Molnbolaget – hela vägen från flytt till support

Inom Ambea utgår man från nyckelorden respekt, enkelhet, ansvar och kunskap. Som Nordens största omsorgsföretag erbjuder de boende, stöd, utbildning och bemanning inom vård och omsorg. Företaget har som mål att vara kvalitetsledande i allt de gör och visionen är att göra världen lite bättre, en människa i taget.

Ungefär 26 000 personer är anställda inom Ambea i Sverige, Norge och Danmark och huvudkontoret är beläget i Stockholm. För att kunna leva upp till visionen om att göra världen lite bättre, en människa i taget, krävs att Ambea arbetar på ett effektivt och trovärdigt sätt, inte bara på plats hos brukarna utan även i ett mer övergripande perspektiv. Victor Lysell, chef för integration och arkitektur på Ambea, berättar att man exempelvis valt att sakta men säkert flytta all data till molnet.

Efter en upphandling valde vi att anlita Molnbolaget i oktober 2018. De stack ut på flera sätt, dels hade de en lägre prisbild men framför allt är de väldigt enkla att ha att göra med. De lyssnar och förstår våra krav, kommer med bra input och jobbar med kostnadseffektivisering i Cloud.

Victor Lysell, chef för integration och arkitektur på Ambea

Molnbolaget är Ambeas proaktiva partner

Molnbolaget har hjälpt Ambea att etablera sig i Microsoft Azure. De sköter driften och tar hand om Azuremiljön med strategier, arkitektur med mera. Victor poängterar hur nöjd han är med att just Molnbolaget sköter supportdelen.

Är det något som slutar funka så finns de där. Vi får ett meddelande att ”här har det blivit ett fel och så här har vi åtgärdat det”. De jobbar proaktivt vilket är jättebra, för oftast är ju felet åtgärdat innan det ens märkts av.

När Ambeas integrationsplattform helt flyttas över till Azure och Cloud fungerar Molnbolaget som huvudpartner; de sköter all support och drift och hjälper dessutom till att hitta kostnadseffektiva lösningar så att flytten till molnet lönar sig i längden.

Fakta om Ambea

Ambea är Nordens största aktör inom vård och omsorg. Företaget har cirka 26 000 medarbetare fördelade på cirka 750 enheter i Sverige, Norge och Finland. Ambea är medlem i Vårdföretagarna.