Med Molnbolaget flyter Eckerö Groups verksamhet smidigare

Även om många av oss någon gång har kryssat mellan Stockholm och Mariehamn så är det långt ifrån alla som vet att Molnbolaget hjälper Eckerö Group att få verksamheten att flyta på. Robin Weiss, CIO på Eckerö Group, är nöjd med Molnbolaget och de tjänster de gör för verksamheten.

Molnbolaget har satt upp Eckerö Groups molnmiljö och hjälpt till med allt från det rent strategiska till val av rätt komponenter, uppsättning, konfigurering och att få det att fungera i praktiken.

De tittar på utvecklingen av Microsofts molnplattformar i Azure och sköter vår omvärldsbevakning, så vi spar väldigt mycket tid där i och med att vi slipper sitta och hålla oss själva uppdaterade. Nu är vi uppdaterade hela tiden, fast genom dem.

Robin Weiss

Eckerö Group hittade Molnbolaget genom Integrationsbolaget, som de tidigare anlitat och som är vad man skulle kunna kalla ett systerföretag till Molnbolaget. 

Det var ett strategiskt val, de hade den kompetens vi saknade och dessutom har vi som policy att inte arbeta med jätteföretag utan hellre med små och medelstora bolag som är engagerade i våra frågor och utmaningar. Integrationsbolaget rekommenderade Molnbolaget och vi är verkligen jättenöjda med allt de gör för oss.

Det blir mer och mer standardarbete som Eckerö Group själva kan ta över men fortfarande har de ett förvaltningsavtal med Molnbolaget. De upplever att samarbetet är positivt och att Molnbolaget är engagerade och tillmötesgående i alla kontakter. Just nu är det extra täta kontakter då Eckerö Group befinner sig i en stor utvecklingsfas där de lyfter alla sina system till molnet. 

Två av mina arkitekter har flera kontakter varje vecka med Molnbolaget. De är en strategisk partner för oss, i vår resa mot molnet. 

Robin beskriver det som att Eckerö Group i början hade en Cloud First- strategi men att det med tiden snarare blivit till en Cloud Only-strategi. Han betonar att det här är så mycket mer kostnadseffektivt och smartare på många sätt att det helt enkelt är en självklar utveckling för koncernen.

Fakta om Eckerö Group

Eckerö Group bedriver passagerar- och bilfärjetrafik på Ålands hav och i finska viken, samt kryssningstrafik mellan Stockholm och Mariehamn. Dessutom sköter de transporterna för stora delar av exportindustrin mellan Finland/Sverige och kontinenten. De har en årsomsättning som uppgår till ca 240 miljoner euro.