Tack vare Molnbolaget är Hemfrid helt uppe i molnet

Hemfrid grundades 1996 av Monica Lindstedt. Det är ett bolag som erbjuder hushållsnära tjänster, Rot- och Ruttjänster. Grundaren har kallats Ruts mamma, eftersom hon var med och drev igenom att Rutavdraget skulle finnas i Sverige. Hemfrid har idag cirka 2 000 medarbetare, varav majoriteten är de som utför tjänster hos kunderna. Kunderna är utspridda i hela landet men finns framför allt i de större städerna. Molnbolaget hjälper till att få verksamhetens IT att flyta på.

Hemfrids huvudsakliga uppdrag är hemstädning, barnpassning, omsorg, trädgårdsarbete och återvinning, men de erbjuder även flera andra tjänster som underlättar i människors vardag. Elin Rydström har varit anställd som IT Driftschef i ungefär ett år och trivs jättebra på Hemfrid. 

En av anledningarna till att jag ville jobba här är att vi tar in många nya svenskar, utbildar dem och hjälper dem till ett jobb. På så vis hjälper vi till med integrationen. Det är skönt att känna att man kan göra något viktigt för samhället, fastän man egentligen jobbar med IT.

Elin Rydström, IT Driftschef

Smidig digitalisering och komplett flytt till molnet

Hemfrids kunder är främst privatpersoner, men även kontor och företag. De som arbetar inom företaget representerar 40 olika nationaliteter. Elin beskriver verksamheten som ett ganska komplext affärssystem och hon är nöjd med att de fått Molnbolagets hjälp med att förflytta all IT till molnet.

Vi har lyckats så bra med vår digitalisering att vi nu är helt uppe i molnet, och det är mycket tack vare Molnbolaget. Det är så skönt att ha allt där istället för att ha allt utspritt och Molnbolaget har varit en bra partner i processen.

Samarbetet började med att Molnbolaget blev Hemfrids Microsoftpartner. Efter det har uppdraget utökats och de är numera även deras driftspartner. 

Vi köpte licenser till Office 365 från Molnbolaget och de har stöttat oss hela vägen. De få servrar som vi har kvar idag ligger i Azure och hostas av Molnbolaget. 

Elin berättar att det känns tryggt att veta att de har Molnbolaget med sig, när man sitter i en större organisation och nya tekniker hela tiden dyker upp. 

Deras servicekapacitet är väldigt bra, inom både databaser, servrar, allmän IT, Azure och Office 365. De är verkligen tillgängliga, är det så att de inte kan just när jag ringer så hör de av sig. De är måna om sina kunder. 

Hon beskriver Molnbolaget som ett litet företag med stor kapacitet och hon känner sig säker på att de även i framtiden kommer att hjälpa Hemfrid att växa och fungera i en smidig och flexibel IT-miljö.  

Fakta om Hemfrid

Hemfrid grundades 1996 av Monica Lindstedt. Företaget har i dag mer än 15 000 kunder i hela landet och 2 000 anställda som representerar 40 nationaliteter.
Hemfrid har sedan starten haft kollektivavtal och har ambitionen att vara branschens bästa arbetsgivare.