Problem med att ta bort ett ”Cloud” från VMM 2012 R2

Har du någonsin försökt att ta bort ett Cloud i VMM 2012 R2 och du är 100% säker på att alla relationer till det molnet är borttaget? Samma här…

Det här felmeddelandet brottades jag med ett tag när jag försökte ta bort ett Cloud:
Warning (22019)
The virtual machine host group or private cloud ”Cloud Name” cannot be removed because it is referenced by one or more services, service configurations or VMs.


Recommended Action
Ensure that there are no services or service configurations referencing this object, and then try again.”

Allt såg helt rätt ut, jag hittade ingen relation till molnet via VMM konsolen. Jag började borra ner mig i Powershell och försökte hitta ett sätt att se relationer som inte gick att se via GUIt, och till slut så hittade jag följande kommando:

Get-CloudResource | select CloudName, Name, ID

Det här visade mig Cloud Resources som fortfarande var aktiva på det aktuella molnet. Cloud Resources skapas när man använder sig av Gallery Items via Windows Azure Pack. Hur som helst, när jag hittade det rätta ID och Name för dom resurserna som blockerade min borttagning så körde jag följande kommando för att ta bort dom:

Get-CloudResource -ID 1692ec17-e1cf-4742-88c6-f29e267c23cc | Delete-CloudResource

Efter att samtliga resurser var borttagna gick det även att ta bort molnet från VMM.

Mvh
Patrik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *